Kafferostare – keramik
Tillverkare: | ECO capsules |
Tillverkare: | ECO capsules |
Gör riktigt färskt kaffe . Med denna keramiska manuella kafferostare kan du rosta ditt färska kaffe när som helst, precis som du vill.
Att rosta kaffe med denna typ av roster tar cirka 13 minuter och du kan använda upp till 30-50g kaffe åt gången.
Gillar du bittert kaffe? Stek längre . Gillar du surare kaffe? Stek kortare. Experimentera med rostningstider för att upptäcka nya kaffesmaker . Med tiden hittar du det rätta stekreceptet som passar dig bäst.
Att rosta kaffe hemma kan också spara mycket pengar . 1 kg råkaffe kostar mindre än 7€.
Volymen rostat kaffe : 30-50g. Material : keramik. Rostens vikt : 475. Längd på en stekare: 27 cm.
1. Förbered cirka 30 - 50 g råkaffe , vilket märke du än gillar.
2. Värm steken i ca 1 - 2 minuter. Vi rekommenderar att du håller i handtaget med en kökshandske.
3. Placera kaffebönorna i den förvärmda rosten och rosta i en cirkulär rörelse över värmekällan.
4. Efter ca 2 minuter börjar kaffet att ändra färg. Efter cirka 8 minuter blir kaffet gult och du kommer att höra knäckande ljud. Hela rostningsprocessen tar cirka 13 minuter . Se till att inte bränna kaffet. Ju mörkare kaffe, desto mindre surt och beskt blir det..
5. När rostningen är klar, ta bort kaffet genom hålet i handtaget och lägg det till exempel på en bakplåt där det svalnar tillräckligt.