4Barista Handkafferostare
Tillverkare: | ECO capsules |
Tillverkare: | ECO capsules |
Gör riktigt färskt kaffe. Med denna manuella kafferostare kan du rosta ditt färska kaffe när du vill.
Rostning med denna typ av rostar tar cirka 25 minuter och rymmer upp till 200g kaffe åt gången.
Gillar du bittert kaffe? Rosta längre. Gillar du surt kaffe? Stek kortare. Experimentera med rostningstider för att upptäcka nya kaffesmaker . Med tiden hittar du det rätta stekreceptet som passar dig bäst.
Att rosta kaffe hemma kan också spara mycket pengar . Du kan köpa 1 kg råkaffe för så lite som 7€.
Du kan även rosta mandel och mindre nötter med denna rostare.
Kafferosten fungerar på basis av en spis med flytande alkohol , som inte ryker när den brinner. En förbättrad fat i rostfritt stål med integrerad propeller säkerställer jämn stekning . Med ett trekantigt nät oroar du dig inte för att spilla kaffe eftersom hålen är tillräckligt stora för effektiv rostning.
Maximal volym rostat kaffe : 200 - 250g, du kan rosta en mindre dos.
Material : rostfritt stål, trähandtag.
Förpackningsvikt : 942g. Mått på rosten inklusive handtaget (bredd x höjd x djup): 210 mm x 230 mm x 150 mm.
Rosten levereras demonterad och medföljer en engelsk manual.
1. Sätt ihop stekaren enligt bilden.
2. Fyll brännaren med alkohol och tänd veken . Var försiktig då detta innebär arbete med öppen eld!
3. Tillsätt cirka 100 g råkaffe , av vilket märke du föredrar, i rosttrumman.
4. Vrid stektrumman jämnt under stekningen. Efter cirka 15 minuter kommer de yttre lagren av bönorna att börja separera och kaffet blir gulaktigt.
5. Efter ca 25 minuter kommer kaffet att vara "mellanrostat", de kommande 5 minuternas rostning kommer att göra kaffet "mörkrostat". Stektiderna är ungefärliga. Ju mörkare kaffe desto mindre surt och desto mer bittert är det.
6. När rostning är klar, lägg kaffet på en bakplåt eller liknande och låt svalna .